Home Actualitate Mai multe proiecte vor prinde contur în comuna Mihail Kogălniceanu

Mai multe proiecte vor prinde contur în comuna Mihail Kogălniceanu

by Florentina Lup
0 comment

Primăria Mihail Kogălniceanu întenţionează să extindă reţeaua de gaze naturale din comună. În acest moment, având în vedere că Programul Național de Investiţii „Anghel Saligny” permite autorităţilor locale să depună proiecte în acest sens, primăria a solicitat finanţare pentru  ,,Extindere sistem inteligent de distribuţie gaze naturale a localităţii Piatra, Grup Social Sibioara şi imobile zona Ceres din localitatea Mihail Kogălniceanu”. Proiectul se află în stadiul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Lungimea totală a rețelei de distribuție a gazelor naturale este de 56.643 de metri, iar numărul de gospodării care urmează să fie conectate este de 1.195. Investiția se ridică la valoarea de 43.828.985,09 lei.

De asemenea, începând cu data de 1 aprilie, se vor deschide liniile de finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Primăria va solicita finanţare, prin componenta  5-Valul Renovării, pentru a continua amplul proces de modernizare a infrastructurii şcolare de pe raza comunei. Finanţarea nerambursabilă va fi destinată liceului, şcolilor şi grădiniţelor, atât în satul de reşedinţă, cât şi în localitatea Piatra. În această perioadă, se realizează expertizele tehnice ale imobilelor.

Primăria Mihail Kogălniceanu a demarat, în luna februarie a.c., şi un proiect pentru dotarea liceului teoretic din comună cu echipamente TIC. Valoarea lui este de peste 300.000 de euro şi va asigura accesul gratuit al elevilor la procesul educațional derulat în mediul on-line, prin achiziția unui număr de 850 de tablete școlare, cu abonament la Internet pe o perioadă de minimum 24 luni.

Administraţia locală a mai depus şi două proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din comună.

related posts

Leave a Comment