Home Actualitate Liviu Popa, director Termoficare Constanța: „Estimăm că cel mai târziu joi, constănțenii vor avea din nou apă caldă”

Liviu Popa, director Termoficare Constanța: „Estimăm că cel mai târziu joi, constănțenii vor avea din nou apă caldă”

by PĂUN IONELIA
0 comment

Constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare ar putea să beneficieze, din nou, de apă caldă, până la finalul acestei săptămâni, după ce Electrocentrale Constanța va reporni instalațiile. Acestea au fost închise vineri, 21 octombrie, pentru că producătorul de agent termic primar nu a reușit să plătească în avans gazele naturale, așa cum impune, mai nou, legislația. Autoritățile locale au găsit o soluție de moment pentru deblocarea situației.

În acest moment, toți constănțenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare suferă, pentru că nu au apă caldă la robinete. Situația este disperată. Motivat de faptul că în lipsa resurselor financiare Electrocentrale Constanța SA nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic, așa cum s-a stabilit prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2022, aceasta a oprit producerea agentului termic în CET Palas. Directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa, ne-a explicat situația, dar și ce soluții de moment au găsit autoritățile pentru deblocarea situației. Acesta a declarat că cel mai târziu joi, constănțenii vor avea apă caldă la robinete.

Prima va fi pusă în funcțiune Magistrala 2, iar magistrala 1 după 24 de ore. Situația este determinată de faptul că legislația prevede ca gazul folosit de societățile de termoficare să fie plătit în avans. Liviu Popa, directorul Termoficare Constanța, spune că alte orașe se pot descurca mai ușor cu această nouă regulă pentru că au alt sistem de producere a energiei termice.

Reprezentanții societății de Termoficare văd și un lucru bun în toată situația. Oprirea furnizării energiei termice în aceste zile facilitează executarea lucrărilor de modernizare a rețelei de transport într-un ritm mai accelerat și permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii.

related posts

Leave a Comment