Home Actualitate Litoralul românesc, luat cu asalt

Litoralul românesc, luat cu asalt

by Romanov Alex
0 comment

Suntem încă în plin sezon estival, la malul mării. Peste 200.000 de oameni se  înghesuie în această perioadă pe plajele din stațiuni. Cine nu și-a făcut rezervare din timp, rău a facut. Nu mai sunt locuri în majoritatea unitaților clasificate, deși turiștii sună neîncetat la recepții și încearcă să își găsească o cameră. O variantă sunt cei care oferă cazare la negru, cu cheia, pe marginea drumului, însă și la ei cu greu se mai găsește un loc.

În jur de 140.000 de locuri sunt oficial în unitățile de cazare clasificate de la malul mării. Și sunt ocupate toate. Acum, mai găsești un loc liber doar dacă cineva renunță pe ultima sută de metri sau pleacă mai devreme decât avea prevăzut sejurul. Altfel, este aproape imposibil. Asta, în ciuda faptului că la recepții vin zilnic sau sună la telefon turiști în căutarea unei camere.

„Avem rezervări de pe o zi pe alta, avem chiar și turiști care vin la recepție, sunt cei care pleacă de acasă fără să își facă rezervare, fapt ce a determinat să avem pe o perioadă de trei săptămâni 100% grad de ocupare. Omul vine direct la recepție, fără să își programeze vacanța din timp și vin și își iau direct de la recepție camere, dacă există disponibilitate, bineînțeles.”, declară IOLANDA NANU, manager hotel Mamaia

Intrarea Greciei pe lista roșie și a Turciei pe cea galbenă, incendiile de proporții din țările vecine și creșterea numărului de cazuri de COVID în destinațiile externe preferate de obicei de români sunt doar câteva dintre motivele care i-au determinat pe cei mai mulți dintre conaționali să renunțe la rezervările făcute și să se îndrepte către litoralul românesc.

„Cererea este foarte mare și, din acest punct de vedere, avem litoralul plin. Din păcate, sunt decizii ale autorităților care afectează vacanțele turiștilor, cumpărate în ultimele săptămâni, dar cu toate acestea, românii sunt temători pentru anumite destinații și atunci aleg litoralul românesc.”, declară CORINA MARTIN, manager agentie de turism

O variantă ar fi cazarea la particular. Zeci de localnici împânzesc zilnic principalele artere care duc spre stațiuni și oferă cazare în locuințele personale și, evident, neclasificate. Dar tot mai greu mai găsești și la aceștia o cameră liberă.

Mamaia, Eforie și Costinești sunt stațiunile ocupate în acest moment la capacitate maximă. Aglomerate sunt însă și cele din sud, precum Neptun, Olimp sau Jupiter. Vârful sezonului este așteptat, însă, în weekend-ul ce urmează, atunci când la malul mării va fi sărbătorită și Ziua Marinei Române.

related posts

Leave a Comment