Home Actualitate Laura Vicol: Cruzimea este răul făcut conștient, iar așa ceva nu este, niciodată, de iertat!

Laura Vicol: Cruzimea este răul făcut conștient, iar așa ceva nu este, niciodată, de iertat!

by Florentina Lup
0 comment

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, anunță adoptarea de către Parlament a unui proiect extrem de important, prin care vor fi mărite pedepsele pentru cei care abuzează animalele.

,,Astăzi (n.r. 13 aprilie), Camera Deputaților a adoptat, în UNANIMITATE, proiectul  de lege care vizează înăsprirea pedepselor împotriva celor care abuzează animalele. Știu, poate în această perioadă, cu facturi crescute și multe incertitudini, se va găsi cineva care să spună sarcastic: exact asta era prioritatea.

Aceluia îi spun: oricând este o prioritate să stopăm cruzimea!

Cruzimea nu este, cum se spune în mod greșit cred eu, un lucru care ne diferențiază de animale. A fi sau a nu fi crud diferențiază între a fi om și a fi monstru, iar monștrii sunt, din păcate, încă mulți în zilele noastre.

Cruzimea este răul făcut conștient, iar așa ceva nu este, niciodată, de iertat”, afirmă Laura Vicol.

Proiectul adoptat de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, modifică Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, Laura Vicol fiind unul dintre deputații care au pledat insistent pentru mărirea limitelor de pedeapsă.

Proiectul care merge la promulgare, după ce fusese adoptat în prealabil de Senat, prevede pedepse cu închisoare de la 2 la 7 ani pentru uciderea animalelor cu intenție, schingiuire, organizarea de lupte sau zoofilia. În prezent, legea este permisivă, prevăzând închisoare între 3 luni și un un an sau amendă penală pentru faptele de abuz împotriva animalelor.

related posts

Leave a Comment