Home Actualitate „Kiterii de toamnă”

„Kiterii de toamnă”

by Antonia Mocanu
0 comment

Când toamna mai golește plajele, alți iubitori ai mării își iau în primire nisipul. Sunt împătimiții sporturilor nautice care se pot desfășura pe suprafețe mari de apă și uscat, fără grija turiștilor care i-ar stânjeni. Iubitorii salturilor pe apă cu kite-ul și-au dat întâlnire zilele acestea la Mamaia și Constanța.

Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare în România. Din multe puncte de vedere seamănă cu schiul nautic, doar că în locul unei șalupe, sportivul este tras de un zmeu, kite cu 50 km/h şi zboară, pentru câteva secunde, până la înălțimi de 10 metri.

Mai este puțin până la încheierea sezonului estival, însă codul roșu la distractia de pe litoral abia acum începe. Lunile septembrie și octombrie sunt cele mai potrivite pentru sporturi nautice: pasionații acestor tipuri de sporturi nu mai au parte de căldură din plin sezon, vântul este numai bun, iar pe plajă numărul turiștilor începe să se diminueze.

Prețurile pentru un echipament complet de kitesurfing încep de la 1.000 de euro, dar pot ajunge să coste și cât o mașină. Zmeul costă minimum 500 de euro, plăcile încep de la 400 de euro, iar vesta de salvare – 150 de euro. Doar vântul este  gratis. Ultimii turisti din Mamaia  i-au admirat pe kiteri toata ziua.

Este ultima perioadă pe litoral în care mai sunt deschise câteva terase și beach baruri. În curând stațiunile se vor închide complet, până la vara viitoare.

related posts

Leave a Comment