Home Actualitate Intervenții ale companiei de apă

Intervenții ale companiei de apă

by Romanov Alex
0 comment

Ample intervenții ale companiei de apă, în această săptămână, în județul Constanța. Abonații din mai multe zone din orașul de la malul mării, cât și localnicii de pe mai multe străzi din comuna Lumina vor rămâne timp de câteva ore fără apă potabilă la robinet.

Compania de apă va întrerupe furnizarea apei potabile de la nivelul Stației de Pompare Caragea Dermen, de miercuri – 02 februarie, ora 22.00, până joi – 03 februarie, ora 15.00, pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de aducțiune de la intersecția bd. Tomis cu Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

–           cartierele Tomis I și Tomis II;

–           Universitate, Piața Chiliei, Stadion Gheorghe Hagi, Tăbăcărie – Delfinariu;

–           Zona Comercială Nord

–           Constanța Centru;

–           Piața Ovidiu – Peninsulă.

Se va furniza apă cu presiune redusă în cartierele Faleză Nord și Balada (zona Casa de Cultură) și pe Aleea Garofiței.

Pe lângă complexitatea lucrărilor de reparații, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă, timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată fiind de aproximativ 6 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

De asemenea, echipele companiei de apă vor realiza miercuri – 02 februarie, lucrări de conectare a sistemului de alimentare cu apă nou executat, de pe strada Morii din localitatea Lumina, județul Constanța, la rețeaua existentă.

Astfel, miercuri – 02 februarie 2022, în intervalul orar 08.00 – 19.00, se va sista alimentarea cu apă pe străzile: Brotăcei, Morii, Decebal, Islazului, Belșugului, Dumitru Comșa, pe străzile adiacente, precum și în Cartierul Domnitorilor.

Investiția face parte din Contractul de lucrări CL7 – Rețele de apă și canalizare Lumina, Corbu și Mihail Kogălniceanu, în valoare totală de aproximativ 24 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și cuprinde reabilitarea conductelor magistrale și a celor de distribuție apă potabilă pe o lungime de aproximativ 10 km.

Reprezentanții companiei de apă își cer scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, toți consumatorii afectați de această lucrare sunt sfătuiți să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

related posts

Leave a Comment