Home Actualitate Inspectorii sanitari veterinari, amenzi de peste 2 milioane de lei

Inspectorii sanitari veterinari, amenzi de peste 2 milioane de lei

by PĂUN IONELIA
0 comment

În perioada 27.06. – 08.08.2022 inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 1.314 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 283 de sancţiuni în valoare de 2.807.600 de lei. 

De asemenea, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare, care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare. Echipele Comandamentului Sezon Estival actualizează permanent catagrafia unităţilor de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul, efectuează acţiuni de control oficial şi oferă consiliere agenţilor economici. Au fost intensificate acţiunile de control oficial la grădiniţe, tabere de copii, pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică unde iau masa grupuri de copii. 

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

related posts

Leave a Comment