Home Actualitate Începe vaccinarea cu Moderna

Începe vaccinarea cu Moderna

by Antonia Mocanu
0 comment

1 februarie 2021 este data la care începe vaccinarea în întreaga țară cu vaccinul împotriva Covid-19, Moderna, conform ultimei informări transmise de către Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19. În comparație cu Pfizer Biontech, rapelul pentru Moderna se realizează la 28 de zile.

Centrele de vaccinare din România, printre care și cele din județul Constanța așteaptă încă repartizarea dozelor din prima tranșă de vaccin Moderna, de 14.00 de doze primite de țara noastră în data de 12 ianuarie.

De asemenea în ceea ce privește procesul de vaccinare începând din 28 ianuarie s-a pus în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale.

Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie a fost reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie  respectiv 28 de zile. La niveul României sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care au fost  reprogramate la un interval de 10 zile. Toate persoanele reprogramate  au fost înștiințate prin SMS și e-mail  în legătură cu noile specificații, noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului.

La nivelul județului Constanța există 18 centre de vaccinare împotriva noului coronavirus. Menționăm faptul că vaccinul Pfizer Biontech are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn și infecția asimptomatică de SARS-CoV2.

related posts

Leave a Comment