Home Actualitate Începe vaccinarea copiilor și la Năvodari

Începe vaccinarea copiilor și la Năvodari

by Antonia Mocanu
0 comment

Începe vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani și la Năvodari. Primele doze de vaccin Pfizer Biontech pentru copii au ajuns deja  la Centrul de Vaccinare din localitate.

Părinții ori reprezentanții legali ai minorilor pot solicita vaccinarea la unitatea medicală din orașul Năvodari cu o programare în prealabil la numărul de telefon: 0712.012.439 ori direct la sediul Centrului de Vaccinare Năvodari din Str. Sănătății, nr. 1.

Pot fi imunizați cu vaccinul Comirnaty, produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, copiii cu vârste între 5-11 ani.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză concentrat pentru dispersie injectabilă (o treime din cea administrată adulților), la interval de 21 de zile.

Vaccinul este administrat de personal medical dedicat, într-un cabinet special amenajat pentru vaccinarea copiilor.

 Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului pentru efectuarea actului medical, prin completarea unui formular în acest sens, precum și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.

related posts

Leave a Comment