Home Actualitate Începe reabilitarea Școlii Grecești din Constanța

Începe reabilitarea Școlii Grecești din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Începând din luna iulie, Școala Grecească din municipiul Constanța va intra într-un amplu proces de reabilitare, datorită parteneriatului semnat recent dintre Fundația Maarif și Comunitatea Elenă Elpis Constanța.

Şcoala de pe strada Aristide Karatzali a funcționat ca unitate de învăţământ până în 2017, când Comunitatea Elenă a cerut-o înapoi. Drumul până la retrocedarea clădirii a fost lung, fiind început în urmă cu mai bine de 15 ani. După ani de așteptare, în luna februarie a anului trecut, clădirea a ajuns, din nou, în patromoniul comunității, școala care arată deplorabil în acest moment va fi reabilitată în totalitate.

Banii alocați pentru reabilitarea școlii grecești vin din partea Turciei, iar investiția se ridică la valoarea de un milion șase sute de mii de euro.

Noua Școala Grecească reabilitată va fi o instituție de învățământ particular ce va preda conform sistemului de învățământ românesc, cu predare în limba engleză intensiv, oferind totodată posibilitatea elevilor de a opta pentru cursuri în limba greacă.   

related posts

Leave a Comment