Home Actualitate Începe o nouă campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor de rasă comună

Începe o nouă campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor de rasă comună

by Antonia Mocanu
0 comment

Sterilizarea reprezintă soluția umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Sterilizarea animalelor de companie aduce beneficii comunității, prin reducerea, pe termen lung, a numărului animalelor abandonate pe străzi sau în adăposturi. Tocmai de aceea, la Constanța se da startul unei noi campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună.

„Pentru o lună, vom fi din nou în Constanța, unde  începem cea de-a doua campanie de sterilizare gratuită din 2022 pentru câinii și pisicile de rasă comună. Amintim, pe această cale, tuturor constănțenilor, că sterilizarea nu este numai o obligație legală. Ea reprezintă măsura cea mai umană şi responsabilă ce poate fi aplicată împotriva suprapopulaţiei câinilor şi pisicilor de rasă comună”, a declarat Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

Ce-a de-a doua campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună pentru anul 2022 se desfășoară în perioada 26 aprilie- 27 mai și face parte din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” demarată de Animal Society, Four Paws International și Primăria Municipiului Constanța în anul 2021.

 „În Adăpostul public de animale abandonate sunt aproximativ 200 de câini luați de pe domeniul public al municipiului Constanța, din care peste 50 sunt pui. Majoritatea sunt de talie medie sau mare și sunt un rezultat al împerecherii necontrolate. Administrația publică locală depune toate eforturile necesare pentru a avea un oraș armonios în care să se pună accent pe viață ca valoare socială și pe prietenia dintre om-animal. Este nevoie de implicarea și sprijinul constănțenilor. Pe această cale, fac un apel la deținătorii de animale de rasă comună să le aducă la sterilizat și să sprijine echipele de specialitate din teren”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionut Rusu.

Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 RON.

related posts

Leave a Comment