Home Actualitate Începe distribuirea pachetelor cu alimente pentru pensionarii nevoiași

Începe distribuirea pachetelor cu alimente pentru pensionarii nevoiași

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru pensionarii cu posibilități materiale reduse. Începând cu data de 18 noiembrie, la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu  nr. 4, demarează acțiunea de distribuire a pachetelor cu produse alimentare acordate în baza Programului operational Ajutorarea persoanelor defavorizate, de luni până vineri, între orele 8.00 – 14.00.

În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operational Ajutorarea persoanelor defavorizate, beneficiază de aceste produse următoarele categorii:     

  1.  familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2.  familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3.  persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform hotărârii menționate, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării  asistenței materiale de bază.

Pachetele se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate.

Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, ridică pachete pentru toți membrii familiei.

După finalizarea distribuției către persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru sprijinirea familiei, stocul de produse rămas va fi distribuit persoanelor aflate temporar în situații critice de viață. 

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment