Home Actualitate Înalt oficial ONU, vizită la Vama Isaccea

Înalt oficial ONU, vizită la Vama Isaccea

by Antonia Mocanu
0 comment

Vizită de lucru la Vama Isaccea acolo unde continuă să vină sute de refugiați ucraineni zilnic. Delegația Înaltului Comisariat a Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați, condusă de Raouf Mazou a ajuns la punctul de trecere al frontierei pentru a vedea modalitatea în care este desfășurată activitatea de primire a refugiaților.

Oaspeții au vizitat corturile și punctele de primire și au văzut la fața locului cum se desfășoară procesul de preluare a ucrainienilor, dar și modalitatea în care sunt ajutați. Chiar și în ziua vizitei soseau zeci de refugiați în românia cu bacul. Majoritatea femei cu copii.

Înaltul Comisar adjunct pentru operațiuni al UNHCR, Raouf Mazou, a fost impresionat cel mai mult de modul în care sunt întâmpinaţi şi ajutaţi refugiaţii, din momentul în care ajung aici. De faptul că erau foarte mulți voluntari tineri. Acesta a mai adăugat faptul că refugiaților le este transmis sentimentul de siguranță, sentiment de care au mare nevoie atunci când ajung în România.

De asemenea, înaltul oficial a mai spus că este foarte important ca cei care vor să rămână în România să fie integraţi, să revină la viaţa normală, să poată lucra, să poată contribui la economie.

related posts

Leave a Comment