Home Actualitate În sprijinul tinerilor defavorizați

În sprijinul tinerilor defavorizați

by Antonia Mocanu
0 comment

Încă din anul 2010 la Cumpăna a fost deschis un nou ansamblu de locuințe protejate destinat tinerilor cu handicap, care aveau mare nevoie de un loc pe care să îl numească acasă. Comuna Cumpăna a devenit acel acasă pentru ei, iar în acești ani de când locuințele protejate au fost date în folosință, cei care i-au trecut pragul s-au bucurat de ceva ce le lipsea, reintegrarea în societate.

Iris, Violeta, Azaleea și Dalia sunt numele celor patru case de tip familial  de la Cumpăna care adăpostesc tineri cu dizabilități ce au nevoie de ajutor pentru a se dezvolta într-un mod armonios.

Zona în care astăzi se regăsește Cartierul Verde, în trecut a fost zonă agricolă, drum care lega satul Straja de Cumpăna și chiar groapă de gunoi, însă aceasta a fost adus la lumină și se bucură în acest moment de faptul că găzduiește complexul de patru locuințe de tip familial.

Locuințele protejate găzduiesc în acest moment 28 de tineri care au primit o nouă șansă la viață,  care  se pot integra mai ușor în comunitate și care au parte de o viață normală, alături de specialiști ce îi sprijină necondiționat de mai bine de 10 ani de zile. Cumpăna practic i-a „adoptat” pe acești tineri, iar familia lor este acum comuna constănțeană.

Specialiștii din cadrul ansamblului de locuințe protejate de la Cumpăna au grijă de tinerii cu dizabilități în permanență, desfășoară cu aceștia tot felul de activități, iar scopul lor principal este unul singur, acela de a-i încuraja și a-i îndruma pe aceștia să dețină controlul asupra propriei vieți, iar la Cumpăna acest demers este îndeplinit cu succes de mai bine de un deceniu.  

related posts

Leave a Comment