Home Actualitate Igor, noul partener canin al jandarmilor tulceni

Igor, noul partener canin al jandarmilor tulceni

by Antonia Mocanu
0 comment

Un nou câine de serviciu a intrat în dotarea Jandarmeriei Tulcea. Igor are aproximativ patru luni luni și face parte din rasa Ciobănesc Belgian Malinois.

În această perioadă, pentru Igor urmează o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de predresaj și dresaj pentru specialitatea patrulare și intervenție.

Câinii din rasa Ciobănesc Belgian Malinois sunt cunoscuți ca fiind prietenoși, foarte devotați stăpânilor și activi. Tocmai de aceea, este nevoie de peste două ore de antrenament zilnic pentru a-i menține activi și a le da noi sarcini de îndeplinit. Sunt obișnuiți să trăiască în aer liber, fiind foarte rezistenți la intemperii și dornici să muncească. De asemenea, sunt energici, foarte rapizi în acțiuni, răspunzând tuturor provocărilor. Totodată, sunt foarte precauți cu străinii, având un comportament foarte suspicios cu aceştia, fiind folosiți atât pentru pază și protecție, cât și ca animale de companie.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.

related posts

Leave a Comment