Home Actualitate Furtul de nisip de pe plajă, sancționat

Furtul de nisip de pe plajă, sancționat

by Antonia Mocanu
0 comment

Reprezentanții A.B.A.D.L avertizează constănţenii că potrivit legii extragerea agregatelor minerale din albiile sau malurile cursurilor de apă, a canalelor, lacurilor, de pe plajă sau de pe faleza mării, fără aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor sau cu nerespectarea prevederilor acestora constituie contravenție și se sancționează conform art. 88, alin. 1 lit. a.

Cuantumul amenzii pentru persoanele fizice este cuprins între 25.000 şi 30.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 75.000 de lei şi 80.000 de lei. Dispeceratul A.B.A.D.L. a fost sesizat că pe plaja din Eforie Sud, a fost semnalată prezenţa unei autoutilitare unde două persoane încărcau nisip în saci pe care îi depozitau în maşina cu care au pătruns pe plajă.

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor identificarea posesorului autoutilitarei după fotografiile şi filmuleţul video, în vederea sancționării acestuia. Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei. De asemenea, în conformitate cu prevederile legale, se vor aplica sancţiuni şi pentru extracția agregatelor minerale de pe plajă sau faleza mării fără aviz/autorizație de gospodărire a apelor.

Tot în această perioadă, Inspecția Bazinală de Apă din cadrul A.B.A.D.L. a fost sesizată că pe malul lacului Siutghiol a fost depozitat moloz, astfel că inspectorii au sesizat Primăria Constanța în a cărui administrarea se află lacul, dar și Garda de Mediu pentru identificarea persoanei și pentru a fi luate măsurile care se impun.

related posts

Leave a Comment