Home Actualitate Fregata “Regina Maria”, escală în Varna

Fregata “Regina Maria”, escală în Varna

by Romanov Alex
0 comment

Pentru fregata “Regina Maria”, misiunea pe mare nu s-a încheiat odată cu participarea acesteia, în prima parte a lunii iulie, la Exercițiul “Sea Breeze 21”. Nava militară românească a acostat în portul bulgăresc Varna pentru refacerea capacității de luptă și participarea ofițerilor români la atelierele de lucru planificate în vederea stabilirii ultimelor detalii referitoare la Exercițiul “Breeze 21”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în următoarea perioadă.

Pe durata întrevederilor cu reprezentanții autorităților locale și militare bulgare, precum și la conferința de presă organizată cu prilejul deschiderii oficiale a exercițiului „Breeze 21”, comandantul grupării navale permanente a subliniat importanța angajamentului Alianței față de securitatea maritimă și libertatea de navigație din Marea Neagră. Din alcătuirea delegației grupării navale a mai făcut parte și comandantul fregatei “Regina Maria”, precum și cel al fregatei “TCG Barbaros”.

Prima zi de staționare în Varna a creat conjunctura perfectă pentru desfășurarea unui moment special la bordul navei noastre. Președintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici, căpitan-comandor Marius Constantinescu, a înmânat comandantului fregatei “Regina Maria”, comandor Adrian Gobjilă, o plachetă onorifică, în semn de apreciere a bunei colaborări dintre platforma mobilă navală și asociație.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment