Home Actualitate Forum de afaceri România – Kazahstan

Forum de afaceri România – Kazahstan

by Romanov Alex
0 comment

Forum de afaceri în Astana, capitala statului Kazahstan. La eveniment au participat mai mulți oficiali și reprezentanți ai Guvernului kazah și român, Akchulakov Bolat – Ministrul Energiei Republica Kazahstan și Virgil-Daniel Popescu – Ministrul Energiei din România,  Corina Martin și Ștefan Gadola – consulii onorifici ai Kazahstanului în România, secretarii de stat de la Ministerul Energiei (George Niculescu, Transporturilor (Adrian Foghis) si Antreprenoriatului si Turismului (Horatiu Clepan) și reprezentanți a 15 companii de top din România: STILO EVORA, ROMARM, ROMGAZ, EXIMBAMK, OIL TERMINAL, ENERGOBIT, CONPET, INSPET, MISTRAL TOURS-EVENTS, ELECTRON SOLAR ALPHA, ECOBIHOR, SPIRAL, GSX VALUE CHAIN, ANTEMIE.

Cu această ocazie, reprezentanții Guvernului au purtat discuții de afaceri cu omologii din Kazahstan în vederea identificării soluțiilor optime în ceea ce privește facilitarea accesului oamenilor de afaceri români și kazahi pe cele două piețe de desfacere. 

Evenimentul de la Astana a avut pe agenda de lucru subiecte de interes pentru economia mondială, precum noi modalități de creștere durabilă, de dezvoltare a capitalului uman și de consolidare a capacităților în orașe ca centre internaționale de cunoaștere și inovare.

Oamenii de afaceri din România pot beneficia de stimulente și beneficii fiscale în Kazahstan, precum și de acces la piețele țărilor membre ale Uniunii Economice Euro-Asiatice (Kazahstan, Federația Rusă, Belarus, Armenia și Kîrgîzstan).

related posts

Leave a Comment