Home Actualitate Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța – „ Mai sunt 9 zile în care puteți depune proiecte pentru comunitate în cadrul primului proces de bugetare participativă din istoria orașului, „Tu decizi pentru Constanța”

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța – „ Mai sunt 9 zile în care puteți depune proiecte pentru comunitate în cadrul primului proces de bugetare participativă din istoria orașului, „Tu decizi pentru Constanța”

by Antonia Mocanu
0 comment

Mai sunt 9 zile în care puteți depune proiecte pentru comunitate în cadrul primului proces de bugetare participativă din istora orașului, „Tu decizi pentru Constanța.“

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța – „Vă încurajez să intrați pe platforma online dedicată tudecizi.primaria-constanta.ro. De asemenea, vă stau personal la dispoziție pentru audiențe la biroul din cadrul Primăriei Constanța, camera 214, în zilele de 10, 11 și 12 octombrie, între orele 13.00 – 14.00, unde vă invit să discutăm ideile de proiecte pe care le aveți și cum pot fi acestea integrate în programul de bugetare participativă”. 

Cum puteți depune un proiect?

Pentru a putea trimite propuneri de proiecte și pentru a vota, trebuie să vă creați un cont de utilizator site-ul menționat mai sus și să vă identificați cu un cont unic de email. De asemenea, proiectele pot fi depuse și în format tipărit la registratura Primăriei municipiului Constanța.

Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite în regulament. Pot propune și/sau vota proiecte pentru oraș cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Constanța și au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani, precum și asociațiile și fundațiile cu sediul social în municipiul Constanța.

Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii:

▪️ mobilitate

▪️ accesibilitate și siguranța circulației

▪️amenajare spații verzi și locuri de joacă

▪️amenajare spații publice;

 cultură

▪️ protecția mediului/protecția animalelor

▪️ digitalizare

▪️ sport

▪️ social

▪️ educație și sănătate

Suma totală alocată de la bugetul local este de 5 milioane de lei/an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 lei, inclusiv TVA.  

O comisie de evaluare și monitorizare, din care vor face parte reprezentanți cu putere de decizie din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate Consiliului Local al municipiului Constanța, reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța și reprezentanți ai societății civile va stabili eligibilitatea proiectelor.

related posts

Leave a Comment