Home Actualitate Flagrant delict și percheziții, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

Flagrant delict și percheziții, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

by Antonia Mocanu
0 comment

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au desfășurat două acțiuni de prindere în flagrant delict și au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Trei bărbați au fost reținuți.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 30 de ani, imediat după ce ar fi primit, printr-o firmă de curierat, un colet, expediat din Olanda, care conținea 100 de grame de SNPP (substanțe noi cu proprietăți psihoactive).

Ulterior, polițiștii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, la locuințele bărbatului în cauză, dar și la domiciliul unui alt bărbat, de 32 de ani, cercetat în aceeași cauză.

În urma descinderilor, au fost descoperite aproximativ 470 de grame de cannabis, 11 grame de cocaină, 90 de grame de MDMA și 11,5 grame de ketamină, precum și 4.900 de lei, 2 pistoale cu aer comprimat și alte instrumente folosite pentru porționarea, ambalarea și cântărirea drogurilor.

În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Constanța au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui alt bărbat, de 36 de ani, imediat după ce ar fi livrat aproximativ 50 de grame de SNPP.

Ulterior, au fost efectuate două percheziții domiciliare, una la locuința celui în cauză și una la domiciliul unui alt bărbat, în cel din urmă fiind descoperite aproximativ 3 grame de MDMA și 4.200 de lei, respectiv 200 de euro, sume despre care există suspiciunea că provin din trafic de droguri.

În urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a primilor 3 bărbați (de 30, 32, respectiv 36 de ani), fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Cel de-al patrulea bărbat va fi cercetat în libertate.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

related posts

Leave a Comment