Home Actualitate Expoziție de cărți anastatice, la Constanța

Expoziție de cărți anastatice, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Expoziție de carte dobrogeană la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”. Vernisajul expoziției itinerante de carte din cadrul Proiectului cultural Book Impact – Cartea Dobrogeană aduce în fața constănțenilor 29 de volume de carți anastatice, cărți editate și reeditate sub egida Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Proiectul dorește să promoveze informații despre istoria, cultura, tradițiile culese din sate și datinile pe care le regăsim în Dobrogea.

Cărțile vor putea fi răsfoite și studiate până pe 7 octombrie. Printre cele mai sonore titluri se numără și ”Simon Licinski, Banditul din Dobrogea”, Campia Dobrogei, Dobrogea Românească și Mocanii în Dobrogea. 

Pasionații de carte au răspuns pozitiv acestui proiect. Orașul Constanța are nevoie de educație și de informație în permanență, a fost mesajul pe care cei prezenți l-au transmis.

Proiectul face parte din lista evenimentelor culturale pentru anul 2022 și presupune organizarea unei expoziții itinerante ce va călători în mai multe  orașe din țară.

related posts

Leave a Comment