Home Actualitate Eforie, proiecte prioritare

Eforie, proiecte prioritare

by Antonia Mocanu
0 comment

Două dintre atracțiile anilor trecuți, dar care s-au degradat în ultima perioadă sunt cele două Teatre de Vară situate atât în Eforie Nord, dar și în Eforie Sud. Astăzi ambele obiective așteaptă să fie reabilitate și modernizate, iar în acest scop primăria orașului Eforie vrea să implementeze două proiecte în acest sens, alături de dezvoltarea infrastructurii de recreere și agrement din stațiunea Eforie. În acest moment proiectele se află în faza de contractare.

Cecilia Crețu, Șef Serviciu Fonduri Europene Primăria Eforie „Proiectul dezvoltarea infrastructurii de agrement în stațiunea Eforie Sud și stațiunea Eforie Nord prevede amenajarea celor două parcuri aferente Teatrelor de Vară, precum și reabilitarea și consolidarea clădirilor. Acest proiect are drept scop introducerea clădirilor în spațiul cultural artistic, un spațiu care va fi reabilitat la standarde europene. Valoarea proiectului este de cinci milioane de euro, iar proiectul se află în acest moment în faza de contractare”.

Școala Gimnazială nr. 1 din Eforie Nord va fi și ea reabilitată deoarece are nevoie de acest lucru. Chiar dacă în perioada 2014-2020 a beneficiat de modernizare tot din bani europeni, acum școala necesită o nouă extindere, dar și construirea unei săli de sport generoase. În acest sens în acest moment se așteaptă obținerea finanțării necesare.  

Cecilia Crețu, Șef Serviciu Fonduri Europene Primăria Eforie  „ Școala Gimnazială nr. 1 din Eforie Nord realizată tot prin fonduri europene, în cadrul POR 2014-2020. Proiectul se află în acest moment în faza de contractare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să obținem finanțarea și să demarăm lucrările de construire pentru proiectul de reabilitare, extindere, modernizare a școlii. Pe lângă aceste lucrări se va realiza o extindere prin construirea unei săli de sport”.

Cele două teatre de vară din Eforie Sud și Eforie Nord, dar și școala gimnazială numărul 1 din localitate au nevoie de o reîmprospătare a aspectului, tocmai de aceea administrația locală face toate eforturile pentru a putea implementa cât de mai repede proiectele pe care le au în vedere.  

related posts

Leave a Comment