Home Actualitate Eficiența microcipării animalului de companie

Eficiența microcipării animalului de companie

by Romanov Alex
0 comment

Ați pierdut câinele? Ce puteți face? Ei bine, în acest caz, microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor fără Stăpân își dovedesc încă o dată utilitatea. În cazul pierderii animalului de companie este foarte important să contactăm cât mai repede medicul veterinar care i-a făcut înregistrarea și să anunțăm acest lucru.

Îndată ce ați anunțat medicul, acesta va accesa baza de date și va declara ca eveniment pierderea sa, astfel încât situația acestuia să fie clară. 

În situația în care câinele este microcipat (deci înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân cu datele dvs. de contact), puteți fi anunțat atunci când cineva îl găsește și îl duce la veterinar sau ajunge în Adăpostul public de animale abandonate Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 (fostă Vârful cu Dor nr.5). Personalul medical va folosi cititorul special pentru a stabili dacă acesta are microcip.  Medicul veterinar are obligația de a vă contacta imediat, iar personalul de specialitate vă poate ajuta să reintrați în posesia câinelui.

Dacă animalul nu este găsit sau cei care l-au găsit nu l-au dus la medic pentru a verifica dacă are sau nu microcip, trebuie să anunțați dispariția sa pe cât mai multe canale posibile. Încercați să puneți afișe în zona în care l-ați pierdut, dați cât mai multe detalii legate de pierderea lui și ,neapărat, puneți și o poză clară a câinelui.

De asemenea, puteți să contactați personalul de specialitate al Adăpostului public de animale abandonate Constanța pentru a afla dacă a fost preluat de municipalitate la numărul de telefon 0733045213.

Program cu publicul este următorul:

Luni, Marți, Miercuri, Vineri între orele: 10:00- 14:00;

Joi 09:30 – 17:30.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment