Home Actualitate Educația copiilor ucraineni continuă la Constanța

Educația copiilor ucraineni continuă la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Începând din această săptămână, peste 160 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani au început cursurile.

La Școala Gimnaziala Nr. 11 ”Dr. Constantin Angelescu” au fost pregătite mai multe clase speciale pentru copii. Într-o anexă a instituției, au fost amenajate  sălile de clasă pentru cei mici, grădinița și clasa 0, iar copiii mai mari învață în incinta școlii în cursuri de după amiază.

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța: „Trebuie să facem tot posibilul pentru ca viața acestor copii să se apropie cât de cât de normal, să-i ajutăm să depășească măcar puțin traumele suferite. Și-au întrerupt școala în Ucraina și este foarte important să își continue studiile, să se simtă în siguranță și protejați, să fie îngrijiți și să aibă interacțiune socială. Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat demeresului nostru. Cu sprijinul lor, am reușit să amenajăm și să dotăm în timp record sălie de clasă, astfel încât, astăzi clopoțelul a sunat și pentru acești copii, victimele inocente ale unui război nedrept.”

Cei peste 160 de copii sunt împărțiți în 4 grupe de vârstă ( 3-6 ani, 7-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani) și învață în două schimburi: 08:30-12:30 și 13:00-17:00.

În actul educațional s-au implicat și mai multe cadre didactice care au fugit din calea războiului. Ele fac tot posibilul pentru ca ca cei mici să depășească bariera limbii și să beneficieze, în continuare, de educație.

Elevii de peste 14 ani care stăpânesc limba engleză s-au îndreptat spre liceele cu predare bilingvă din municipiul Constanța, important este ca ei să intre cât de cât într-o stare de normalitate și să-și formeze o rutină.

Acest proiect, realizat împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, implică un efort financiar pe termen lung, de aceea, mulțumim anticipat tuturor celor care vor susține acest demers. 

related posts

Leave a Comment