Home Actualitate Echipamente de protecție medicală

Echipamente de protecție medicală

by Antonia Mocanu
0 comment

O aeronavă a Forţelor Aeriene Române a aterizat aseara la Bucuresti  si a adus echipamente de protecţie medicală din Turcia . Este vorba de 100.000 de măşti de protecţie. Acestea au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU şi, cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. Echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren. Ministerul Apărării Naţionale dispune de forţe şi mijloace gata în orice moment să sprijine autorităţile centrale şi locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. 

La nevoie, MApN poate acţiona şi cu forţe şi mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal şi mijloace tehnice menţinute în rezerva acţională.

related posts

Leave a Comment