Home Actualitate DSP Constanța ajută SCJU cu 3400 de teste

DSP Constanța ajută SCJU cu 3400 de teste

by Antonia Mocanu
0 comment

Continuă acțiunea de testare a personalului din cadrul celei mai mari unitati medicale din Dobrogea. Pe lânga cele 5000 de teste rapide achizitionate cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf Apostol Andrei a primit încă 3.400 de teste de la Direcția de Sănătate Publică din orașul nostru.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a redirecționat către Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța 3400 de teste rapide. Acestea vor fi utilizate atât pentru testarea personalului cât și a pacienților suspecți de COVID-19 din Unitatea de Primi Urgențe. Acolo unde rezultatul testelor rapide nu este concludent sau este pozitiv, pentru mai multă siguranță, se efectuează și testul PCR.

Cele mai multe teste au fost efectuate până în prezent în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă, UPU, Medicală I și Medicală II, Nefrologie, Cardiologie și Neurologie. Câteva sute de cadre medicale și auxiliar au fost testate încă de săptămâna trecută, iar rezultatul este unul îmbucurător: 99% dintre cei testați sunt negativi. Activitatea medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Ap. Andrei” Constanța este asigurată de către aproximativ 2500 de cadre medicale și auxiliare.

Pentru siguranța pacienților dar și a angajaților, testarea cadrelor medicale va continua zilele următoare.

related posts

Leave a Comment