Home Actualitate Două case în cinci zile

Două case în cinci zile

by Antonia Mocanu
0 comment

Două case în cinci zile. Cu acest gând și-au început ziua voluntarii și reprezentanții Habitat for Humanity România în comuna constănțeană Cumpăna, acolo unde de la mic la mare, de la persoane experimentate într-ale construcțiilor, dar și voluntari neinițiați în tainele a tot ceea ce înseamnă să construiești o casă de la zero, și-au dat mâna și au trecut la treabă încă de la primele ore ale dimineții. 

Acțiunea de construire accelerată și voluntariat se desfășoară în perioada 2-6 august în comuna Cumpăna, iar beneficiare vor fi două familii cu venituri reduse din comunitate, care vor avea în sfârșit un loc pe care îl vor putea numi ACASĂ.

Prima zi este cu siguranță cea mai spectaculoasă din cele cinci pentru că vezi efectiv cum se ridică locuința de la un nivel zero. Iar doar câteva ore, datorită eforturilor depuse de voluntari, pereții casei sunt deja ridicați.

Aproximativ 40 de persoane, voluntari și nu numai, lucrează la ridicarea unei case, simultan. Și, indiferent de temperaturile caniculare de la Cumpăna din acest zile, perseverența, dar și zâmbetul familiilor care vor primi în dar o casă, îi fac pe muncitori să și concentrați și să ducă totul la bun sfârșit.

Directorul Habitat for Humanity a mai anunțat faptul că dacă lucrurile merg conform planurilor sale, 10 noi locuințe vor mai fi ridicate în comuna constănțeană Cumpăna în anul 2022.   

related posts

Leave a Comment