Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin a lansat proiectul DigitalUP, la Constanța, cu scopul de a pune față în față antreprenorii, cu factori de decizie din administrația centrală și locală, cu companii multinaționale furnizoare de soluții digitale, în scopul definirii unor instrumente de accelerare a IMM-urilor locale, o trambulină pentru o scalare inteligentă a afacerilor.
CRISTINA CHIRIAC, PREȘEDINTE CONAF – „Mi-am dorit să arătăm și mediului de afaceri din județul Constanța că putem să creăm punți de dialog cu autoritățile locale, autoritățile centrale și împreună să găsim soluții pentru a eficientiza, a scala businessul. Digitalizarea pătrunde în cele mai adânci forme ale economiei românești fie că vorbim de autorități locale, fie că vorbim de cele centrale, de educație, vorbim de robotizare, vorbim de eficientizare, de reziliență, rezistență, toate aceste principii le găsiți înglobate în digitalizare și este important să înțelegem acest cuvânt care pare extrem de complex. Eu spun că astăzi este un pas important și mă bucur că suntem aici la Constanța încă odată, pentru că acest oraș reprezintă o comunitate extrem de importantă pentru mediul de afaceri din România”.
Cel mai mare și important proiect dedicat digitalizării businessurilor românești a strâns sub copola sa antreprenori din diferite domenii, la malul mării, dar și reprezentanți ai administrației publice locale și naționale.
PAULA VALS, ANTREPRENOR – „Digitalizarea face parte din noi, iar antreprenorii au nevoie cât mai mult de digitalizare. De aceea acest evenimente sunt foarte importante pentru noi toți, pentru antreprenori, mai ales pentru tineri. Sperăm ca în viitorul apropiat această digitalizare să ne ajute în antreprenoriat”.
MIHAI LUPU, PREȘEDINTE CJ CONSTANȚA- „Este un proiect care face parte din Programul Național de Relansare și Reziliență, cu alocări de fonduri importante, pentru că în primul rând trebuie să eliminăm verigile care îngreunează activitatea companiilor, după verigile care îngreunează deciziile companiilor și rămâne birocrația. Birocrația nu există numai la nivelul administrațiilor publice locale, există birocrație și în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii, în toate întreprinderile și atunci acest element de digitalizare, acum facilitează accesul la informații, pune în valoare tehnologia, transformă tehnologie informației financiară”.
MARIUS VIOREL POȘA, subsecretar de stat Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării- „O să rog ca partea antreprenorială să vină întotdeauna la dialog cu lucruri concrete, să vină cu cereri concrete către Guvern. Să încerce să aducă pe masa dialogului niște soluții pe care și le doresc, nu să ceară de la executiv sau de la partea de guvernare sau de la administrația publică soluții, să vină și să le dezbatem”.
După Constanța, proiectul Digital Up va ajunge pe 19 octombrie la Brașov și pe 2 noiembrie la Iași.