Home Actualitate Diaspora citește românește – proiect de promovare a lecturii în limba română

Diaspora citește românește – proiect de promovare a lecturii în limba română

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Culturii, în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, lansează campania de promovare „Diaspora citește românește”, în cadrul căreia persoanele aflate departe de țară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma online diaspora.citeste.ro.  

Platforma oferă acces la peste 2 000 de cărți digitale (ebook, audiobook, videobook, fișe de lucru) din toate domeniile de interes: literatură românească și străină, ficțiune pentru copii și adulți, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, bestselleruri, atlase și enciclopedii electronice National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare școlare.

Platforma se adresează doar persoanelor aflate departe de țară, cărora le dă posibilitatea să citească în limba română de pe orice dispozitiv cu acces la internet (telefon, tabletă sau computer).

Cărțile în limba română vor fi mai aproape de românii aflați departe de țară. Ei vor avea acces imediat, iar acest proiect îi poate ajuta în dezvoltarea lor personală. Încurajăm cititul oriunde și pentru oricine. Pentru românii din țară avem deja campania citeșteromânește, în cadrul căreia recomandăm alegerea autorilor români pentru lectura în timpul liber.”, a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii.

Pentru a beneficia de lecturi gratuite pe diaspora.citeste.ro, beneficiarii campaniei trebuie  să compleze un formular de înscriere, disponibil pe platformă.

related posts

Leave a Comment