Home Actualitate Destinațiile de lux, la mare căutare în rândul iubitorilor de vacanțe

Destinațiile de lux, la mare căutare în rândul iubitorilor de vacanțe

by Romanov Alex
0 comment

Destinațiile de lux sunt la mare căutare în rândul turiștilor români. Odată cu ridicarea restricțiilor în cele mai multe țări, a crescut și apetitul doritorilor de vacanțe în destinații exotice.

Restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus se ridică treptat la nivel global, iar acest lucru se reflectă deja masiv în turism, după doi ani în care sectorul a fost puternic afectat.

După această perioadă în care turiștii au călătorit mai aproape de casă, s-au gândit temeinic înainte de a se apela la un zbor lung, fie au ales locurile liniștite și retrase în detrimentul celor aglomerate, acum lucrurile par că s-au mai schimbat.

Astfel, la mare căutare în rândul românilor, în perioada următoare, sunt destinațiile premium.

”Am observat o pondere mai mare a rezervărilor către destinațiile turistice de calitate, premium, rezervări fiind făcute de oamenii cu venituri de la medii în sus. Pe extern, în perioada aceasta, se merge în destinații calde precum Egipt, Dubai, Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană”, decalară TRAIAN BĂDULESCU, președinte ANAT

De pildă, în Sharm El Sheikh, Egipt, în intervalul 31 martie – 4 aprilie, pentru doi adulți, prețurile variază destul de mult. Puteți plăti sub 1.000 de lei, sau peste 3.500. Există variații semnificative și în cazul hotelurilor all inclusive. Una dintre oferte ajunge la 5.426 de lei, pe când alta costă 1.499 de lei, ambele unități de cazare fiind cotate cu cinci stele.

Tot în intervalul menționat, 31 martie – 4 aprilie, un sejur în Dubai are prețuri relativ mai mari comparativ cu cele din Egipt.

De exemplu, prețul la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, este 1.815 lei, pe când unul de patru stele, dar fără nicio masă inclusă în preț, ajunge la 1.575 de lei.

Prețurile din Zanzibar sunt considerabil mai accesibile. Puteți opta pentru un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, pentru 1.492 de lei, dar și pentru un resort de trei stele, tot cu prima masă a zilei inclusă, pentru 1.217 lei.

În Maldive prețurile explodează în cazul anumitor cazări, dar există și oferte accesibile.

De exemplu, puteți închiria o cameră într-o proprietate administrată de o gazdă particulară pentru 1.548 de lei, sau puteți sta la un hotel de patru stele cu 2.493 de lei. Mai puteți găsi camere în structuri de cazare pentru 899 de lei, cu mic dejun inclus sau într-un resort, pentru 1.666 de lei.

related posts

Leave a Comment