Home Actualitate Deșeurile din construcții se depozitează în spațiul amenajat la Poarta 9

Deșeurile din construcții se depozitează în spațiul amenajat la Poarta 9

by Antonia Mocanu
0 comment

Reprezentanții primăriei Constanța trag din nou un semnal de alarmă în ceea ce privește depozitarea deșeurilor din construcții, care, în mod normal trebuie depozitate în spațiul amenajat la Poarta 9.

„Dacă ne apucăm de renovat, construit sau demolat trebuie să ţinem cont că materialele provenite din construcții și desființări trebuie depuse doar în spaţiul special amenajat din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9”, se menționează în comunicatul trimis de către municipalitate.

De asemenea este bine de știut faptul că persoanele fizice sau juridice care au construit ori au demolat și trebuie să scape de resturile provenite din această activitate trebuie să achite o taxă de 3 lei/tonă sau fracție de tonă, care poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT), cât și la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, dar și prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța. Cu maşini personale sau utilaje închiriate special pentru aşa ceva, deşeurile trebuie transportate doar în amplasamentul amintit.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele autorizate în acest scop riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 50.000 și 70.000 lei, pentru persoanele juridice și 10.000 și 20.000 lei, pentru persoanele fizice. La acestea se poate adăuga și sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite pentru descărcarea/abandonarea deșeurilor în spații neautorizate, după caz.

Se trage din nou un semnal de alarmă și se face apel la constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922. De asemenea, toate sesizările legate de salubritate pot fi aduse la cunoștința autorității locale la numărul de WhatsApp – 0731.550.011.

related posts

Leave a Comment