Home Actualitate Descoperă magia Perseidelor, la Planetariul din Constanța

Descoperă magia Perseidelor, la Planetariul din Constanța

by PĂUN IONELIA
0 comment

Constănțenii dar și turiștii sunt invitați, vineri, în limita locurilor disponibile, să admire ploaia de meteoriți, la Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii, începând cu ora 21 și până dimineața la răsărit. Biletele de acces pot fi achiziționate exclusiv online. Reprezentanții complexului promit o experiență unică, în care vi se va desvălui magia cerului.

Va fi spectacol pe cer în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar constănțenii și turiștii care iubesc bolta înstelată vor avea parte de o experiență de vis, printre stele. Specialiștii anunță că vom asista la un spectacol al perseidelor, iar reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii s-au pregătit pentru ploaia de meteoriți cu cele mai performante echipamente din dotare, respectiv Observatorul Astronomic, luneta și telescopul, dar și un spațiu special amenajat pentru observarea cerului cu ochiul liber până dimineața. Așadar, cine dorește să se bucure de magia perseidelor, trebuie să se grăbească, căci locurile sunt limitate, iar biletele de acces pot fi achiziționate exclusiv online.

Spectacolul perseidelor va începe vineri, la ora 21.00 și vom sta cu ochii ațintiți spre cer până în zori. Specialiștii în astronomie spun că atunci când cerul este senin și nu există alte lumini artificiale se pot observa chiar și 100 de meteori pe oră. Cu toate acestea, în general, numărul lor ajunge la 60-70 pe oră. Perseidele sunt descrise ca fiind o dâră luminoasă ce durează mai puțin de o secundă și care poate fi văzută printre stele. În limbaj popular, oamenii le numesc „stele căzătoare”, ele fiind, de fapt, particule care intră în atmosfera Pământului și la frecarea cu aerul emit o lumină.

related posts

Leave a Comment