Home Actualitate Deputatul Cristina Rizea: „Un nou ministru plagiator – de data asta, la cârmele învățământului românesc”

Deputatul Cristina Rizea: „Un nou ministru plagiator – de data asta, la cârmele învățământului românesc”

by Antonia Mocanu
0 comment

Deputatul constănțean din partea REPER, Cristina Rizea a făcut o nouă postare pe pagina personală de socializare prin care face referire la actualul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu.

„Și-au furat plagiatele, acum vor să fure și viitorul copiilor noștri! Nu le vom permite.

Sistemul de învățământ se află în criză. Autorul, posesorul portofoliului de ministru, se comportă, la cârma educației, la fel cum s-a comportat și în teza sa de doctorat: plagiază cu nerușinare, croindu-și parcursul către funcții politice înalte și servindu-și cu loialitate stăpânii. Cu 11 titluri de Doctor Honoris Causa și un CV academic vast, care include posturi precum fost rector la USAMV București și fost lider al rectorilor din România, se pare că furtul academic i-a servit de minune acestui personaj.

În fața unor jurnaliști precum Emilia Șercan, însă, rețeta succesului politic al oamenilor sistemului nu funcționează. Ea nu funcționează nici în fața tinerilor. Rețeta pare să sune cam așa: 1. impostura, esențială pentru posturi înalte și 2. în viață câștigi cu un truc: a fi politruc.

„Cred că, în momentul de față, guvernanții ar trebui să desfășoare următorul studiu în școli și universități: să meargă și să întrebe elevii, studenții și profesorii cu studii pe bune ce părere au despre această situație. Cum se raportează ei, oare, la ministrul plagiator care le decide soarta? Eu mi-am învățat copiii altfel: nu, nu funcționează așa. Golanul din curtea școlii poate să ajungă oricât de departe prin tehnici de copiat ireproșabile și mituindu-și superiorii, dar degeaba. Eșecul îi este predestinat. Copiii și tinerii din ziua de astăzi știu că munca, dreptatea și dedicarea sunt singurele care pot clădi cariere și societăți durabile. Îi vedem pe tinerii constănțeni, protestând activ împotriva acestui ministru: ei nu acceptă că se poate și prin impostură, și prin politicianism”, a declarat Cristina Rizea, deputată REPER de Constanța.

Între timp, moțiunea depusă de către REPER împotriva lui Cîmpeanu rămâne nesemnată în Camera Deputaților, ceilalți parlamentari tolerându-i acestui ministru să guverneze în continuare soarta tinerelor generații. Cîmpeanu să stea departe de educația copiilor! Ideal, la fel și Ciucă și PNL. Să stea departe și de universități și de orice instituție care găzduiește copii și tineri. Nu mai putem tolera ca astfel de personaje să pună sub semnul întrebării viitorul copiilor noștri”.

related posts

Leave a Comment