Home Actualitate Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițistii locali

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițistii locali

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități pentru verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Polițiștii locali au verificat modul în care persoanele fizice sau juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de ridicare a deșeurilor sau dacă terenurile proprietate privată sunt îngrijite corespunzător.

În urma verificărilor, s-au aplicat 217 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 148.350 lei.

Printre abaterile constatate menționăm: abandonarea /depozitarea de deseuri pe domeniu public, în alte tipuri de recipiente decât europubele ( saci, cutii, bidoane etc) și în alte zile decât cele stabilite pentru colectarea gunoiului menajer, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces sau depozitări de deșeuri de orice fel, murdărirea cu orice tip de vehicule sau prin orice mijloace a drumului public cu orice fel de materiale sau substanțe etc.

Pentru a evita încălcarea normelor legale vă rugăm să acționați în mod responsabil și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.

Facem apel la constănțeni să semnaleze în continuare orice fapte ce țin de protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

related posts

Leave a Comment