Home Actualitate Depozitarea ilegală a deșeurilor, în atenția polițiștilor locali constănțeni

Depozitarea ilegală a deșeurilor, în atenția polițiștilor locali constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămâna trecută, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Din nou, polițiștii locali și-au îndreptat atenția asupra modului în care cetățenii  predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare sau dacă terenurile proprietate privată sunt îngrijite corespunzător.

Pentru neregulile identificate s-au aplicat 321 sancțiuni contravenționale pentru murdărirea carosabilului sau a drumului public cu diverse materiale/substanțe, scoaterea gunoului menajer, în ziua de gunoi în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), abandonarea/ depozitarea necorespunzătoare a gunoiului pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 199.650 lei.

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.

Facem apel la constănțeni să semnaleze în continuare orice fapte care dăunează esteticii și curățeniei orașului sau care îngreunează desfășurarea normală a circulației pe drumurile publice la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

related posts

Leave a Comment