Home Actualitate Delta Dunării, destinația ideală

Delta Dunării, destinația ideală

by Antonia Mocanu
0 comment

În anul în care românii nu au mai putut să își petreacă vacanțele în străinătate, din cauza pandemiei,  Delta Dunării a devenit punctul de atracție pentru cei mai mulți dintre ei. A fost practic destinația ideală de vacanță pentru anul 2020. Ecoturismul a fost acela care a salvat situația în Delta Dunării și a făcut ca pierderile înregistrate în acest domeniu să nu fie atât de mari ca pe alte destinații interne.

Pandemia a schimbat clar planurile de vacanță ale românilor.  Mulți dintre cei care plecau în mod obișnuit în străinătate s-au văzut nevoiți să își caute alte destinații interne, iar Delta Dunării s-a aflat în topul preferințelor românilor. Și asta pentru că aici operatorii din turism au putut să asigure aceea distanțare fizică de care s-a tot vorbit în ultima vreme.

Așa se face că în luna iulie s-au înregistrat peste 26.000 de turişti români, cu 5% mai mulţi decât în iulie anul trecut. Și chiar dacă datele pentru august nu sunt încă centralizate, operatorii spun că în această lună creşterea va fi și mai mare, de 7 – 10% faţă de august 2019.

Luna iulie a salvat practic un sezon turistic ratat, cu pierderi importante în lunile în care pandemia a blocat posibilitatea oamenilor de a pleca în vacanţe. Încasarile din primele șase luni ale acestui an au fost la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut. 9,5 milioane de euro față de 17,5. Iar cei mai mulți bani i-au cheltuit turiștii străini, iar pentru români, salvarea a venit de la tichetele de vacanță. Și mai este un avantaj: în timp ce pe litoral sezonul s-a încheiat deja, în Deltă turiștii continuă să vină și în septembrie sau octombrie.

Acum însă predomina acei turiști care vin fără copii , pasionaţii de pescuit sau  de fotografie. În Delta Dunării sunt autorizate 488 de structuri de cazare, acestea având circa 10.866 de locuri care pot găzdui turişti.

related posts

Leave a Comment