Home Actualitate Delfinul Chen-Chen s-a îmbolnăvit

Delfinul Chen-Chen s-a îmbolnăvit

by Antonia Mocanu
0 comment

Delfinul Chen-Chen, de la Delfinariul din Constanța, s-a îmbolnăvit. Cei care o îngrijesc spun că de la o vreme e apatică, mănâncă puțin și se comportă diferit.  Zilele trecute o echipă medicală a fost chemată în ajutor. Antrenorii se gândeau că poate a înghițit un corp străin ori spectacolele de peste vară au stresat-o prea mult și a făcut gastrită. Acum reprezentațiile la Delfinariu sunt oprite pentru două săptămâni.

Această schemă de super erou era preferata publicului, atunci când o făcea Chen-Chen în timpul verii. Delfinul-vedetă de la Delfinariu era aplaudat și stârnea bucurie pentru micii spectatori. În timp a început să devină tot mai apatic și să se comporte diferit față de cum îl știau îngrjitorii lui.

Șase medici și un radiolog au fost mobilizați ca să-l consulte pe delfinul Chen-Chen. Teama de corp străin înghițit în stomac i-a făcut pe specialiști să ceară o endoscopie. O analiză grea, mai ales că delfinul nu poate fi anesteziat.

Însă problema lui Chen-Chen nu este încă rezolvată. Mamiferul nu e la fel de vioi cum îl știam în toate spectacolele estivale.

Între timp delfinului îi e din ce in ce mai bine. Îngrijorarea biologilor de la Delfinariu este justificată: în urma cu 8 ani, masculul Pei-Pei a murit. Dacă și restul analizelor vor ieși bune, atunci cei doi delfini vor reveni în fața spectatorilor, cât mai curând posibil.  

related posts

Leave a Comment