Home Actualitate Delfin eșuat la malul mării

Delfin eșuat la malul mării

by Antonia Mocanu
0 comment

Un delfin de 100 kg a eșuat pe plaja din Mamaia sub privirile șocate ale turiștilor. Este un AFALIN, cea mai mare specie de delfin din Marea Neagră. Are numeroase răni pe corp, făcute cel mai probabil de plasele de pescuit.

Când marea l-a adus la mal, turiștii care se aflau pe plajă după-amiază au încremenit. Imaginea pe care o aveau sub ochii era socantă, iar animalul era plin de răni care cel mai probabil i-au adus sfârșitul.

Exemplarul uriaș avea pielea brăzdată de multe urme fine, exact ca cele produse de plasele de pescuit.

Delfinii sunt atrași întotdeauna de plasele cu pește întinse de pescari, foarte aproape de țărm. Este o hrană ușor de prins pentru delfin și intră după ea. Plasele pescărești devin capcane mortale pentru mamiferele marine, în special cele de mare adâncime.

Delfinii respiră aer ca orice animal terestru. Dacă rămân blocați în plase la fundul apei, ei mor înecați. Pescarii îi gasesc, îi scot din nylon și îi aruncă în apa. Iar marea îi aduce la mal. Anul acesta au eșuat 80 de delfini, pe plajele românești, cu mult mai multe decât în anii anteriori.

 Cea mai gravă situație s-a înregistrat în anul 2012 când 177 de delfini au eșuat pe litoralul nostru. Dintre aceștia 36 au fost în perioada de prohibiție.  Potrivit celui mai recent studiu, în zona de Nord- Vest a Mării Negre sunt în acest moment în jur de 100.000 de exemplare, dintre care, 19.000 de exemplare în zona exclusivă a României.

related posts

Leave a Comment