Home Actualitate Decizie de ultimă oră! Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare

Decizie de ultimă oră! Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare

by Crina Matei
0 comment

Magistrații au decis să o condamne pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare, fiind menținută decizia primei instanțe. Astfel, fostul ministru, Rudel Obreja și restul inculpaților din Gala Bute revin în penitenciar, decizia fiind definitivă.

Un complet de cinci judecători a stabilit, joi, definitiv, să respingă definitiv căile extraordinare de atac introduse de Elena Udrea și Rudel Obreja în mega-dosarul Gala Bute, astfel că decizia definitivă a acestora de condamnare rămâne valabilă.

Decizia a fost pronunțată de către Curtea Supremă. Polițiștii urmează să o încătușeze și să o trimită în penitenciar.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus două căi extraordinare de atac: recurs în casație și contestație în anulare.

Contestația în anulare a fost făcută după o decizie a Curții Constituționale care declara nelegală constituirea completurilor de 3 și de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Concret, Curtea Constituțională a decis că la ICCJ completurile de 3 și 5 judecători ar fi fost constituite nelegal, pe motiv că nu toți magistrații ar fi specializați în judecarea cauzelor de corupție.

În urma deciziilor CCR, instanța a decis anularea unor condamnări și reluarea de la zero a unor procese cu nume sonore.

related posts

Leave a Comment