Home Actualitate Debutează etapa de autorecenzare

Debutează etapa de autorecenzare

by Antonia Mocanu
0 comment

Pe 14 martie 2022 debutează etapa de autorecenzare a Recensământului populației și locuințelor 2021.

Pentru prima dată în România recensământul va fi 100% informatizat, oferindu-se posibilitatea autorecenzării care se va realiza online de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet.

Chestionarul pentru autorecenzare va fi disponibil în limba română, în limbile minorităților naționale și în limba engleză.

Recensământul se va desfășura astfel:

• între 14 martie și 15 mai 2022 va avea loc autorecenzare online, în acest interval, locuitorii municipiului Constanța pot opta să-și înregistreze informațiile la recensământ de pe echipamentul propriu (PC, laptop, tabletă, telelefon);

• între 16 mai și 17 iulie 2022 pentru cei care nu s-au autorecenzat va avea loc recenzarea prin interviu față în față cu înregistrarea datelor pe tabletă, de către un recenzor.

Ca să se autoînregistreze, fiecare persoană cu reședința obișnuită în România trebuie să parcurgă doi pași:

• Pasul 1: accesează site-ul www.recensamantromania.ro, apasă butonul Platformă autorecenzare și completează un formular de preînregistrare pentru toți membrii gospodăriei, CNP-urile membrilor gospodăriei și o adresă de email.

• Pasul 2: completează chestionarul individual, prin accesarea acestuia la linkul primit pe adresa de email indicată la preînregistrare.Preînegistrarea de la pasul unul este necesară pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.

Pentru mai multe detalii accesați site-ul www.recensamantromania.ro

related posts

Leave a Comment