Home Actualitate Cursuri gratuite de înot pentru copii

Cursuri gratuite de înot pentru copii

by Antonia Mocanu
0 comment

Se încheie unul dintre cele mai aglomerate sezoane de pe litoral din ultimii 10 ani, și din păcate 14 oameni și-au găsit sfârșitul în valuri anul acesta, pentru ca nu au știut să înoate ori nu au fost atenți la valuri și curenți. Salvamarii le recomandă părinților să fie vigilenți când vine vorba despre siguranța copiilor în preajma apei și dacă este posibil să îi înscrie la cursuri de înot. Sunt însă și instructori care oferă zilele acestea cursuri gratuite pe plaja din Năvodari.

Cercetătorii spun că părinții pot să își ducă copiii la lecții de înot începând cu varsta de un an, iar acest lucru ar putea diminua riscul de înec la vârste fragede. Toate statisticile arată că cel mai mare risc de înec este prezent în rândul copiilor mici și adolescenților. Pe Litoral deja au apărut instructori de înot care fac cursurile pe plajă, sub ochii părinților.

Pentru cei mici, aceasta este o introducere perfectă în lumea educației acvatice, ajutându-i să înțeleagă noțiuni de bază ale înotului.

Cursuri de înot pentru copii își doresc foarte mulți părinți,  pentru că se gândesc atât la aptitudinile celui mic, cât și la beneficiile pentru copil.

Instruirea cu un antrenor profesionist va permite copilului nu numai să învețe să înoate ci mai ales să respire corect în timpul înotului. În plus, educația acvatică are o serie amplă de beneficii, atât pentru o dezvoltare fizică armonioasă, cât și pentru sănătatea emoțională.

Când copilul îşi depăşeşte frica de apă, câştigă abilităţi de supravieţuitor. Iar asta îi dă o șansă în plus de succes în viață.

related posts

Leave a Comment