Home Actualitate Curiozități despre păsările Emu și Nandu

Curiozități despre păsările Emu și Nandu

by Antonia Mocanu
0 comment

Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii adăpostește o serie de animale, păsări, pești și nu numai. În această săptămână am făcut un popas și am vrut să vă prezentăm două păsări diferite din familia struțului, Emu și Nandu.

Păsările Emu călătoresc în mod normal în perechi, dar pot forma și turme uriașe din nevoia de a călători spre surse mari de hrană. În ceea ce privește alimentația, păsările Emu se hrănesc cu vegetale, rădăcinoase, semințe, fructe, dar și nevertebrate.

O curiozitate despre aceste păsări, este faptul că acestea prezintă un fel de buzunar, în care se află traheea, iar în funcție de cantitatea de aer care pătrunde în trahee, aceștia emit diferite sunete, asemănătoare bătăilor de tobe.

Schimbând registrul, și păsările Nandu sunt o altă specie din familia struțului, acestea provin din sud-estul Americii de Sud și au dimensiuni ceva mai mici în comparație cu struții africani. Inedit e faptul că  Nandu au trei degete la picioare, iar numele de Nandu este dat de indieni.

Păsările Nandu au o capacitate de a fugi foarte repede și au o înălțime de până la 1.5 metri și o greutate între 15 și 30 de kilograme. Se hrănesc în general cu frunze, semințe și insecte, dar și cu animale mici precum șerpi, lăcuste, scorpioni și păianjeni.

O curiozitate despre păsările Nandu este faptul că își fac cuiburi ascunse în iarba înaltă, de asemenea masculul are cinci până la șapte femele care își depun ouăle în același cuib. Puii ies din ouă la începutul lunii februarie și au corpul acoperit cu puf cu dungi longitudinale de culoare închisă.

related posts

Leave a Comment