Home Actualitate Curățenie periodică a platformelor de colectare a deșeurilor

Curățenie periodică a platformelor de colectare a deșeurilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Toate platformele de colectare a deșeurior din municipiul Constanța sunt spălate și dezinfectate periodic. Această operațiune care se execută cel puțin o dată pe lună și este necesară pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, pentru exterminarea insectelor dăunătoare și, pentru protejarea sănătații cetățenilor. Doar printr-o igienă corespunzătoare sunt prevenite infecțiile provocate de bacterii și microbi.

După curățarea platformelor, echipele municipalității amplasează momeli toxice pentru combaterea rozătoarelor. Constănțenii sunt atenționați să nu ridice  momelile din locurile în care au fost amplasate. De asemenea, pentru a nu îngreuna activitatea echipelor de curățenie, locuitorii orașului sunt rugați să nu parcheze mașinile în dreptul platformelor de colectare.

Amintim faptul că în această săptămănă polițiștii locali au aplicat nu mai puțin de 66 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor HCLM 77/2021 și ale Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor, în valoare totală de 55.000 lei. Astfel că municipalitatea transmite faptul că are toleranță zero față de cei care aruncă gunoiul pe domeniul public. De asemenea persoanele fizice, juridice, asociațiile de proprietari și toți constănțenii care acționează împotriva acestor prevenderi vor fi sancționați drastic.

related posts

Leave a Comment