Home Actualitate „Curățăm România”, campanie a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, desfășurată și la Constanța

„Curățăm România”, campanie a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, desfășurată și la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria Municipiului Constanța se alătură campaniei naționale demarate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – „Curățăm România!”.

Campania se desfășoară până la data de 4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

Astăzi echipele municipalității au acționat în cartierul Palazu Mare, pe prelungirea Sentinelei. Din păcate, locuitorii au transformat zona într-un loc în care aruncă în mod constant gunoiul. Astfel că, a fost nevoie de o mobilizare masivă de forțe pentru a readuce terenul la starea inițială și a elimina focarul de infecție creat tot de cei care locuiesc acolo.

Din păcate, o parte dintre constanțeni sunt încă departe de a conștientiza importanța respectării normelor de mediu și transformă domeniul public în coș de gunoi.

În paralel, în tot orașul e forfotă pentru că Săptămâna Mare, pe lângă semnificația religioasă profundă pe care o are, reprezintă pentru gospodari perioada în care se face curățenie generală. Echipele municipalității, ale operatorului de salubrizare, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat pregătesc orașul de Paște. Se mătură și se spală străzile, trotuarele, piețele, zonele de promenadă, locurile de joacă atât din Constanța, cât și din stațiunea Mamaia.

Important este ca fiecare dintre noi  să aibă un comportament responsabil și să protejeze munca celorlalți și, implicit, mediul înconjurător.

related posts

Leave a Comment