Home Actualitate Cum îngrijim acasă un suspect de Covid 19

Cum îngrijim acasă un suspect de Covid 19

by Antonia Mocanu
0 comment

Dacă supectăm că ne-am infectat și ne-am izolat la domiciliu principalul aliat pe care îl avem este medicul de familie. Totodată atât pacientul, cât şi familia acestuia trebuie să urmeze reguli stricte de igienă. În prezent un număr de peste 70 de mii de persoane sunt izolați la domiciliu.  

Dacă suspectăm că am putea fi infectați cu coronavirus și suntem nevoiți să stăm în autoizolare orice sfat medical trebuie urmat cu sfinţenie.   Acasă, atât pacientul, cât şi familia acestuia trebuie să urmeze reguli stricte de igienă. Bolnavul trebuie izolat într-o cameră separată. Alimentele nu trebuie aduse direct în cameră, ci lăsate în faţa uşii. În cazul în care este nevoie de îngrijire, o persoană din familie trebuie să-şi asume această răspundere şi să facă aceste manevre de îngrijire purtând mască corect poziţionată peste gură şi nas, mănuşi de protecţie şi o îmbrăcăminte care să protejeze. Totodată, este recomandat ca și baia bolnavului să fie separată. Este absolut necesar ca spaţiile circulate din casă să fie curățate cât mai des iar la intrarea în casă, trebuie să fie amenajat un loc în care îmbrăcămintea și încălțămintea să poată fi lăsată.

În cazul în care persoana suspectă sau cineva din familie constată că,  simptomele sunt mult mai accentuate sau sunt semne de evoluţie a acestora se apelează serviciul de urgenţă 112.

related posts

Leave a Comment