Home Actualitate Continuă lucrările în municipiu

Continuă lucrările în municipiu

by Antonia Mocanu
0 comment

Se lucrează și în această săptămână în municipiul Constanța. Echipele administratorului drumului public acționează în următoarele zone: Baba Novac, Coiciu, I.G.Duca, dar și pe străzile Țepeș Vodă, Maior Gheorghe Murea, cât și pe aleile Morilor și Sânzienelor. Constănțenii sunt rugați să nu își parcheze mașinile în zonele în care se execută lucrări.

În această săptămână, continuă procesul de recondiționare a carosabilului și a zonei pietonale pe strada I.G. Duca, tronsonul delimitat de strada Țepeș Vodă și strada Maior Gheorghe Murea. Lucrările de asfaltare se vor extinde și pe strada Artileriei și strada Gheorghe Murea, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu. În cartierul Coiciu, se decopertează zona carosabilă pe strada Merișor, între strada Fulgerului și strada Baba Novac, în etapa premergătoare asfaltării. Pe străzile Tache Ionescu, Theodor Pallady, Camil Ressu, Putna și pe aleile Morilor și Sânzienelor din cartierele Palazu Mare și Baba Novac, continuă lucrările de reamenajare a carosabilului.

În ceea ce privește infrastructura pietonală, pe bulevardul Mamaia se amplasează borduri noi și pavele moderne pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Renașterii. Lucrări de modernizare a trotuarelor au loc și pe strada Aurora din cartierul Abator. Pe strada Oleg Danovski, în zona blocului BM1, se consolidează infrastructura terenului și se montează bordurile care vor delimita suprafața destinată parcării autovehiculelor. În paralel, se construiesc zone pietonale în parcările situate pe terenul delimitat de aleea Magnoliei și aleea Cameliei din zona Dacia.

În pasajul subteran de la Gară continuă lucrările de recondiționare a finisajelor exterioare de tencuieli și de refacere a suprafeței pietonale. Accesul către plaja Modern este îmbunătățit. Se reabilitează treptele prin turnarea unui strat de beton în cofrajele realizate din placaj.

Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt igienizate corespunzător. Se curăță alveolele cu spațiu verde și se execută lucrări de întreținere a gardului viu. Pentru creșterea vizibilității mijloacelor de semnalizare rutieră, se refac marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.

În paralel, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraș.

related posts

Leave a Comment