Home Actualitate Continuă controalele la imobilele din fondul locativ de stat

Continuă controalele la imobilele din fondul locativ de stat

by Antonia Mocanu
0 comment

Nereguli descoperite de către Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța la imobilele  din fondul locativ pe care le are în administrare. Chiar și în această perioadă RAEDPP a continuat controalele, și din nefericire chiriașii acestora nu au respectat normele impuse.

Printre neregulile descoperite se numără întreținerea defectuoasă a spațiilor, pricinuirea de stricăciuni locuințelor, dar și faptul că unii dintre chiriașii Regiei nu au achitat  chiria, sau prin comportamentul lor au făcut imposibilă conviețuirea pentru alți locatari.

Conform prevederilor contractuale, în cazul suprafețelor locative cu destinația de locuință, chiriașii pot modifica sau pot aduce îmbunătățiri imobilelor numai cu acordul scris și în condițiile stabilite de RAEDPP Constanța. Nerespectând această clauză, unii dintre ei au înlăturat elementele de rezistență ale clădirilor, periclitând astfel integritatea structurală a imobilelor.

Avem un caz deosebit de grav, în care unul dintre chiriași a îndepărtat acel element de rezistență orizontal peste golul de ușă, fapt ce a dus la surparea intrării. O altă problemă cu care ne confruntăm este cea a construcțiilor ridicate abuziv. Mai mulți chiriași au construit diverse extinderi și anexe improvizate fără a avea acordul RAEDPP Constanța și fără o autorizație de construcție. Spre exemplu, și-au mansardat locuințele cu construcții ușoare, realizate din orice fel de materiale au avut la îndemână, care au devenit adevărate focare de infecție”, a precizat directorul RAEDPP Constanța, Florin Gheorghe.

În consecință, Regia a demarat procedura de corespondență cu Serviciul Disciplină în Construcții și Afișajul Stradal din cadrul Poliției Locale Constanța. Astfel, unii dintre chiriașii Regiei care nu au respectat prevederile contractuale au fost anunțați că li se vor rezilia contractele, iar ceilalți au fost notificați că, pentru a li se prelungi contractele de închiriere, trebuie să aducă locuințele la condiții bune de exploatare, prin efectuarea de lucrări de igienizare a spațiilor deținute.

În caz contrar RAEDPP Constanța va proceda la întocmirea documentațiilor în vederea formulării de acțiuni în instanțele de judecată, având ca obiect evacuarea din imobile.

related posts

Leave a Comment