Home Actualitate Constănțenii vor plăti 450 de lei/gigacalorie pentru căldură, până la sfârșitul acestui an

Constănțenii vor plăti 450 de lei/gigacalorie pentru căldură, până la sfârșitul acestui an

by PĂUN IONELIA
0 comment

Societatea Termoficare Constanța SRL informează consumatorii racordați la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică următoarele: Prețul energiei termice pentru populație aprobat astăzi 21.10.2022 de către Consiliul Local al Municipiului Constanța pentru sezonul rece care urmează, va fi de 450,00 lei/GCal inclusiv TVA (echivalent a 386,93 lei/MWh inclusiv TVA).

Autoritatea publică locală sprijină populația racordată la sistemul municipal alocând o subvenție substanțială la energia termică, așa încât costurile populației cu încălzirea să fie suportabile. Totodată, persoanele cu venituri mici, pot depune cereri la locațiile indicate de Primăria Constanța pentru a beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuințelor.

Motivat de faptul că în lipsa resurselor financiare Electrocentrale Constanța SA nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic, așa cum s-a stabilit prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2022, aceasta a oprit producerea agentului termic în CET Palas. Pentru a asigura lichiditățile necesare achitării gazelor naturale în perioada următoare, Termoficare Constanța SRL va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenția la căldură aprobată de municipalitate în ședința de astăzi.

Oprirea furnizării energiei termice în aceste zile facilitează executarea lucrărilor de modernizare a rețelei de transport într-un ritm mai accelerat și permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii.

Până la reluarea furnizării producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puși în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum.

Pe măsură ce Electrocentrale Constanța SA ne va pune la dispoziție informații cu privire la repornirea CET Palas, vi le vom comunica.

related posts

Leave a Comment