Home Actualitate Constănțenii pot depune proiecte pentru comunitate

Constănțenii pot depune proiecte pentru comunitate

by Antonia Mocanu
0 comment

Înscrierea de proiecte a început astăzi, iar acestea pot fi urcate pe platforma „Tu decizi pentru Constanța” sau pot fi depuse în format tipărit la registratura Primăriei municipiului Constanța până pe 16 octombrie.

Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații verzi și locuri de joacă, amenajare spații publice, cultură, protecția mediului/protecția animalelor, digitalizare, sport, social, educație și sănătate. 

Suma totală alocată de la bugetul local este de 5 milioane de lei/an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 lei, inclusiv TVA. 

Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite în regulament. Va câștiga proiectul cu cele mai multe voturi. 

Pentru a fi validate, proiectele trebuie să fie de competența Primăriei municipiului Constanța sau a instituțiilor subordonate Consiliului Local şi să vizeze un spaţiu din proprietatea publică a municipiului Constanța.  

Pot propune și/sau vota proiecte pentru oraș cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Constanța și au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani, precum și asociațiile și fundațiile cu sediul social în municipiul Constanța. 

Perioada de analiză a proiectelor va fi 17 octombrie -04 noiembrie, iar constănțenii vor putea vota proiectele pe care le doresc în intervalul 07 noiembrie- 04 decembrie. Pe 13 noiembrie, se vor afișa proiectele câștigătoare.

O comisie de evaluare și monitorizare, din care vor face parte reprezentanți cu putere de decizie din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate Consiliului Local al municipiului Constanța, reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța și reprezentanți ai societății civile va stabili eligibilitatea proiectelor. 

related posts

Leave a Comment