Home Actualitate Constanța a înregistrat două noi decese

Constanța a înregistrat două noi decese

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.271 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 6.162 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 123.944        de cazuri. De asemenea 246 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 30 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 31 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.756 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 6 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 28 septembrie au fost înregistrate două noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 61, un bărbat de 75 de ani, ce avea drept comorbidități hipertensiune arterială grad II. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Decesul numărul 62, un bărbat de 77 de ani,  ce avea drept comorbidități insuficiență cardio-respiratorie acută, bronhopneumopatie cronică obstructivă, boală renală cronică, insuficiență cardiacă, obezitate, hipertensiune arterială esențială. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.756 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 62 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 381 de persoane internate, dintre care 338 din județul Constanța și 43 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.051 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 195 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 196 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (56), asistenți medicali (80) și personal auxiliar (60).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 249 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.  

related posts

Leave a Comment